Banner
  • Particulier
  • |
  • Groothandel
  • Het bedrijf
  • Ons Aanbod
  • Recepten
    • Gegratineerde oesters
    • Gekookte kreeft
    • Gekookte alikruiken
    • Oesters Traditioneel
    • Gepocheerde oesters
    • Salade van kreeft
    • Gegrilde kreeft
    • Mosselen
    • Gegratineerde mosselen
    • Kreukels met kruidenboter
  • Historiek
  • Openingstijden
  • Contact
  • Nieuws
  • Promotiemateriaal
Gekookte kreeft

Benodigdheden voor de court bouillon:

4 liter water
1 eetlepel peper
½ eetlepel zout
een mespuntje cayennepeper
3 uien (gehalveerd)
2 stuks prei (in stukken gesneden)
3 laurierblaadjes
2 takjes tijm

Bereidingswijze:

Breng het water met de bovenstaande ingrediënten aan de kook. Doe vervolgens de kreeft in de pan en laat deze zachtjes koken. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de kreeft. Houd daarvoor de volgende richtlijn aan:

500 gram – 12 minuten
600 gram – 15 minuten
700 gram – 17 minuten
800 gram – 19 minuten
900 gram – 20 minuten
1000 gram – 22 minuten

 
 
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees
  • •
  • Sitemap
  • •
  • Voorwaarden
  • •
  • Home
  • •
  • Realisatie Beterekommunicatie
©1895 - Nees Mosselhandel BVBA