Historiek

Mosselhandel Nees, da's 4 generaties traditie!

history1In 1895 heeft Charel Nees de firma Nees opgericht nadat hij de klanten van de familie Vermoerken overgenomen had.

In die tijd kwamen de mosselboten nog van Yerseke tot op de Dijle in Mechelen! Bij hun aankomst werden ze onmiddellijk leeggehaald en op de kade in zakken van 80 kilogram gedaan. Leurders verkochtten de mosselen daarna huis aan huis.

Bij het overlijden van Charel Nees heeft Eduard Nees de firma overgenomen.

Hij begon in de jaren '50 de mosselen met de hand te kuisen. De mosselen werden toen vanop de kade binnen gedragen in het magazijn en op een grote tafel met de hand gekuist en in zakken verpakt door vrouwen.

history2Kort daarna kreeg Eduard het idee om mosselen in plastiek zakken van 1 en 2 kg te verpakken om aan leurders en winkels te verkopen. Dat werd een groot succes en ook de Nederlanders hebben dit overgenomen. Vandaag de dag vind je deze verpakkingen nog altijd terug in de winkels, uiteraard in een modern kleedje!

Om de kwaliteit nog verder te verbeteren werd er bovendien besloten om elke dag naar Yerseke te rijden om daar de beste en meeste verse mosselen te selecteren. Het resultaat van deze inspanningen werd beloond en in de jaren '60 werd er overgeschakeld op machinaal gekuiste mosselen om aan de vraag te kunnen voldoen. Bovendien werden de grote & kleine mosselen vanaf dan gescheiden. De horeca-branche reageerde erg enthousiast op deze grote & mooie selectie van mosselen. De Nederlanders namen opnieuw dit idee snel over om te kunnen concurreren met Eduard Nees.

In 1977 ging Eduard Nees op pensioen & nam Jozef Nees de firma over. Hij ging op hetzelfde elan door tot de markt van winkels & leurders steeds kleiner werd en de gewone mensen meer en meer hun weg vonden naar de grootwarenhuizen. Jozef Nees specialiseerde zich naar de horeca-sector & haalde elke dag verse mosselen in Yerseke, kuiste ze voor dag & dauw en leverde diezelfde dag nog aan restaurants die dagverse mosselen konden serveren door deze nieuwe manier van werken.

In 1997 is Jozef Nees op pensioen gegaan en werd de firma overgenomen door zijn dochter Conny, zoon Eddy en schoonzoon Guy wat resulteerde in Mosselhandel Nees bvba. Door de toenemende vraag van de horeca werd er besloten om een totaal pakket aan onze klanten aan te bieden en werden dus ook verse visprodukten en diepvriesprodukten in het gamma opgenomen. In 2001 werd er besloten om het machinepark volledig te vernieuwen en te verbouwen in RVS en in 2002 werd het volledige magazijn verbouwd naar de laatste nieuwe normen om zo de volgende jaren nog steeds het beste produkt aan de klanten te kunnen aanbieden.

dsc02408a dsc02414a

 

 
 
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees
  • Mosselhandel Nees