De basisbereiding:
De mosselen onder stromend water afspoelen. De inhoud van een zakje Premier mosselkruiden toevoegen aan een hete pan gevuld met 100 ml water of witte wijn. Het is aan te bevelen een grote ui of een stengel prei in stukjes toe te voegen. De mosselen op hoge stand en met gesloten deksel aan de kook brengen. Meerdere keren omschudden. Zodra de mosselen zich openen nog even laten doorkoken en zo heet mogelijk in het kookvocht serveren. Hierbij hoort brood met boter, witte wijn of bier.
Gekookte mosselen van de chef van Nolet/Het Reymerswale:
(4 personen)
Benodigdheden:
4 kg Premier mosselen
2 uien
½ bosje bladselderij
2 kopjes witte wijn
½ bosje bieslook
4 eetlepels crème fraîche
2 laurierblaadjes
4 takjes verse tijm
2 teentjes geperste knoflook
4 takjes verse maggi
vers gemalen peper
Bereidingswijze:
Draai de bladselderij samen met de witte wijn tot moes in een blender. Hak de bieslook fijn. Doe daarna de moes van witte wijn en bladselderij, de fijngehakte bieslook en de overige hiervoor genoemde ingrediënten op de mosselen in de pan en kook het geheel mee tot de mosselen openstaan.